6 ползи за децата от практикуването на Карате

  1. Дисциплина
    Дисциплината води до  добри резултати.В залата по Карате има ясни правила и норми, които всеки практикуващ спазва и научава още с влизането си в нея. Важно е  създаването на навици в подрастващите, които в последствие прерастват в създаване на самоконтрол и на силна воля.

Самодисциплината помага на децата да бъдат  добри ученици не само в залата, но и в училище. Карате учи децата , че те винаги трябва да бъдат подготвени, както и да могат да се съсредоточават. Карате може да помогне на детето да развие фокуса и концентрацията си. Когато са на тренировки по карате , те се научават да се концентрират върху тренировъчния процес.

 2. Мотивация
Мотивацията идва от постигането на серия от малки цели , които в крайна сметка завършват с изпълнението на по-големи цели. В карате, това означава преминаване на изпит и печелене на нов колан . Ако детето ви тренира карате, то се научава да се наслаждава на удовлетворението от постигането на целите и това го стимулира да търси възможности този успех да се възпроизведе в училище и у дома .

3. Възможност за изява
С достигането на по-високо ниво, всяко дете има възможност да участва на състезания, да усети една нова емоция, да бъде конкурентноспособно и да стане част от отбор.

4. Физическата активност
Карате е забавен начин , както за момчета , така и за момичета, да се постигне отлична координация и концентрация на вниманието. Физическата активност подобрява силата, бързината, издръжливостта, баланса и гъвкавостта.

5. Социални умения
Карате е социален спорт, един от най- бързо разрастващите се в света. Тренировките по карате водят до изграждане на отборен дух. Децата по-лесно се сприятеляват, имат общи занимания и изяви., стават по-уверени в себе си и се справят по-лесно с всички изпитания на живота. В КК Цанев се провеждат множество състезания и лагери, където групите от цялата страна се социализират се запознават едни с други.
Сплотения  колектив е в основата на силния отбор!

6. Отлична среда за деца
В днешно време средата на децата има решаваща роля за тяхното развитие и възпитание, ето защо залата по карате е чудесно място за създаване на приятелства. В доджото децата тренират рамо до рамо, имат обща цел, еднакви интереси, помагат си взаимно, учат се едно от друго и са част от един отбор. Карате им дава увереност, че могат да се защитят и да се справят в трудни ситуации. Това повишава тяхното самочувствие, кара ги да се чувстват добре и самостоятелни, когато не сте с тях.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *