За нас

ЗАЩО КАРАТЕ е най-подходящият спорт за деца?

 

Дисциплина
Дисциплината води до  добри резултати.В залата по Карате има ясни правила и норми, които всяко дете спазва и научава още с влизането си в нея. Важно е  създаването на навици в подрастващите, които в последствие прерастват в създаване на самоконтрол и на силна воля.

Самодисциплината помага на децата да бъдат  добри ученици не само в залата, но и в училище. Карате учи децата , че те винаги трябва да бъдат подготвени, както и да могат да се съсредоточават. Карате може да помогне на детето да развие фокуса и концентрацията си. Когато са на тренировки по карате , те се научават да се концентрират върху тренировъчния процес.

Мотивация
Мотивацията идва от постигането на серия от малки цели , които в крайна сметка завършват с изпълнението на по-големи цели. В карате, това означава преминаване на изпит и печелене на нов колан . Ако детето ви тренира карате, то се научава да се наслаждава на удовлетворението от постигането на целите и това го стимулира да търси възможности този успех да се възпроизведе в училище и у дома .

Възможност за изява
С достигането на по-високо ниво, всяко дете има възможност да участва на състезания по Олимпийско Карате, да усети една нова емоция, да бъде конкурентноспособно и да стане част от отбор.

Физическата активност
Карате е забавен начин , както за момчета , така и за момичета, да се постигне отлична координация и концентрация на вниманието. Физическата активност подобрява силата, бързината, издръжливостта, баланса и гъвкавостта.

Социални умения
Карате е социален спорт, един от най- бързо разрастващите се в света. Тренировките по карате водят до изграждане на отборен дух. Децата по-лесно се сприятеляват, имат общи занимания и изяви., стават по-уверени в себе си и се справят по-лесно с всички изпитания на живота. В КК Цанев се провеждат множество състезания и лагери, където групите от цялата страна се социализират се запознават едни с други.
Сплотения  колектив е в основата на силния отбор!

Отлична среда за деца
В днешно време средата на децата има решаваща роля за тяхното развитие и възпитание, ето защо залата по карате е чудесно място за създаване на приятелства. В доджото децата тренират рамо до рамо, имат обща цел, еднакви интереси, помагат си взаимно, учат се едно от друго и са част от един отбор. Карате им дава увереност, че могат да се защитят и да се справят в трудни ситуации. Това повишава тяхното самочувствие, кара ги да се чувстват добре и самостоятелни, когато не сте с тях.

ЗАЩО ПРИ НАС?

 

 • Карате клуб Цанев е най- успешният клуб в България.
 • Профилирано разделение по възрасти- групи за деца и възрастни
 • На територията на цяла София и България
 • Доказани специалисти в областта на Карате
 • Предоставяне както на добра среда за развитие на личността, така и възможност за изява с гаранция за успех на местно и международно ниво.
 • Създаване на среда за придружаващите членове на Карате Клуб Цанев

Дейности на Карате Клуб Цанев:

Международен турнир SOFIA OPEN KARATE & PARA-KARATE TOURNAMENT

Най- големият и мащабен турнир в България и един от най-популявните в Европа.  Ежегодно наши гости са 1200 състезатели от над 15 държави от цял свят.

Професионална Детска Карате Лига

Турнир за членовете на СК Цанев, целящ както опознаване и сближаване на всички каратеки трениращи на територията на България, така и подбор на най- добрите състезатели на клуба.

Могат да участват всички деца от клуба разделени в различни дисциплини , категории и възрасти.

Подготвителни  Карате Лагери

Както да повиши спортно-техническите качества на спортистите, така и да изгради у тях дисциплина, лидерски, житейски и социални умения и правилен начин на живот.

 • Семинари
 • Демонстрации
 • Изпити
 • Многобройни участия на международни и национални първенства

ЗДРАВЕ И СПОРТ

Нашата цел е както да се погрижим за здравето на децата, така и да обърнем специално внимание на дисциплината, уважението и източните бойни изкуства и култура.
Безспорно е позитивното влияние, което оказва спортуването още от ранна детска възраст. Активното движениe укрепва тялото, мускулите заякват, стойката се подобрява, имунитетът се повишава.
Затова спортът под различна форма присъства в нашата седмична програма:

 • карате
 • състезателни игри
 • упражнения за гъвкавост
 • концентрация
 • медитация
 • логически игри